Je bent hierOrienteringsloop Nieuws

Orienteringsloop Nieuws

14 oktober 2018 - Uitslag en splits NK Long Distance

orienteringslopen - Uitslag en splits NK Long Distance
De uitslagen van het Nk Long Distance en de Orientrail zijn te vinden in het menu onder de uitslagen. De splits kun je vinden op WinSplits Online

Onder zomerse omstandigheden hebben we vandaag het NK Long Distance en een orientrail georganiseerd. Het NK was naast lang ook moeilijk. De winnaars zijn met recht kampioenen want naast duurvermogen moest je vandaag ook echt wel goed kunnen oriënteren. Van harte gefeliciteerd allemaal.

Voor de deelnemers aan de orientrail was het ook nog niet altijd even gemakkelijk. Maar wat wil je als je voor de eerste keer met zo'n speciale kaart op pad gaat en op zoek gaat naar al die controleposten. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Een enkeling zal liever 'gewoon' een loopje gaan doen maar de meesten gaven aan zeker een keer terug te komen. Van harte welkom. Op 18 november a.s. organiseren we in ieder geval weer een orientrail.


9 oktober 2018 - NK Long Distance en Orientrail

orienteringslopen - NK Long Distance en Orientrail
Het nieuwe seizoen na de vakantie is alweer enkele weken oud. Inmiddels hebben we het AllRound Kampioenschap 2018 al weer achter de rug. Via de uitslagen kun je zien wie de kampioenen zijn. Op de Facebook-pagina van HOC'93 heb je dit na het kampioenschap ook al kunnen lezen.

We staan ondertussen aan de vooravond van het NK Long Distance. Op de Kale Duinen organiseren we dit mooie kampioenschap. We hebben voor onze begrippen ook weer een groot aantal deelnemers aan de start nl. rond de 90. Daar zijn we erg blij mee. Het organiseren van een wedstrijd kost veel tijd en inspanning en dan is het helemaal een beloning als er veel deelnemers zijn.

Tijdens het NK organiseren we ook voor het eerst een Oriëntrail. Eigenlijk niet helemaal voor het eerst want in het verleden hebben we ook wel eens een lange OL georganiseerd die over de paden ging en waarbij we dan een topografische kaart gebruikten. Dit idee hebben we in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe naam in een poging de trailrunners en andere avontuurlijk ingestelde lopers/sporters kennis te laten maken met oriënteren. Trailrunnen wint aan populariteit en steeds meer sporters willen de natuur in weg van de massa en weg van de grote gebaande paden. Dan zijn ze bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Omdat we van de Kale Duinen een super mooie OL-kaart hebben, maken we hier natuurlijk ook voor de Oriëntrail gebruik van. De kaart wordt iets eenvoudiger gemaakt door diverse details te verwijderen. Details die niet nodig zijn omdat de oriëntrail vooral over de paden gaat. Inmiddels een paar dagen voor de oriëntrail hebben we al zo'n 30 man/vrouw aan de start. Hopelijk zijn de deelnemers na afloop net zo enthousiast als wij :)

Mocht je nog deel willen nemen aan of het NK of de oriëntrail, schrijf je dan nog snel in. Voor het NK kun je alleen nog na-inschrijven en doe je helaas niet meer mee voor de titel...

24 juni 2018 - Afsluiting HOC93 Competitie

orienteringslopen - Afsluiting HOC93 Competitie
De 8e HOC93 Competitiewedstrijd 2017-2018 is een feit. Met een mooie wedstrijd op Havelte West sloten we deze jaargang af en konden we de prijzen uitreiken. Maar eerst de splits: die vind je
HIER.

De gewone uitslag vind je HIER.

De deelnemers die dit jaar minimaal 5 van de 8 wedstrijden meeliepen, streden mee voor de eindoverwinning van de HOC93 competitie. Maar dit jaar was eigenlijk iedereen een winnaar omdat we ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum alle deelnemers die minimaal die 5 wedstrijden zouden lopen een mooi shirt in het vooruitzicht hadden gesteld. Helaas had de leverancier ze net niet op tijd klaar dus moeten we het nog even doen met het design (zie afbeelding) maar direct na de vakantie zullen we de shirt uitreiken. Terug naar de winnaars van de competitie:
H21-35: Gerrit vd Riet
D20-21: Tjitske Breimer
H10 (met begeleiding): Job Roos
D10 (met begeleiding): Elin Zwikker
D12: Marit Zwikker
H14: Mats vd Meulen
H16: Jonas vd Meulen
H40-45: Joep Teeuwisse
H50-55: Peter Foppen
H60-65: Dick Fijlstra
H70-75: Frank Mensink
D35-40-45: Linda Wols
D50-55: Evelien Baas

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
Het volledige overzicht van de eindstand vind je HIER.

Rest het bestuur van HOC'93 niets anders dan iedereen alvast een fijne en misschien wel sportieve vakantie toe te wensen. We hopen jullie op zondag 9 september te zien op de kaart Ruinen voor het AllRound Kampioenschap 2018.

15 april 2018 - Splits en uitslagen 6e HOC'93 Competitie

orienteringslopen - Splits en uitslagen 6e HOC'93 Competitie
Vandaag onder mooie omstandigheden de stads-OL in Deventer. De stad was aardig bevolkt met mensen en op de terrasjes keken mensen verwonderd naar die hardlopers met een kaart in hun hand ????.

Helaas gooide een dichte poort naar een binnenplaats een klein beetje roet in het eten. De baanlegger was er bij het uitzetten nog doorheen gekomen maar blijkbaar had iemand 'm daarna in het slot gegooid. De 'leg' er naar toe en er vandaan is dus uit de uitslag gehaald. 2 Andere binnenplaatsen bleken in tegenstelling tot de openingstijden ook afgesloten bij het uitzetten van de posten maar hier kon de post gelukkig bij de ingang worden geplaatst en de kaarten handmatig nog worden gecorrigeerd.

Gelet op de reacties van jullie (de deelnemers), heeft dit jullie niet het plezier ontnomen vandaag. Er was gelukkig genoeg uitdaging en genoeg leuks over.

De splits staan ondertussen ook online. Let op: de splits tonen alle posten dus niet de post die eruit is gehaald.
http://splitsbrowser.org.uk/splitsgraph.php?eventId=10398

De uitslagen staan hierboven onder het Uitslagen menu.

Op naar de volgende sprint van HOC'93 op 27 mei a.s. op de nieuwe kaart van de binnenstad van Zwolle. 2 korte (echte) sprints wachten dan op jullie.

25 maart 2018 - Splits en uitslagen 2e NC tvs 5e HOC93

orienteringslopen - Splits en uitslagen 2e NC tvs 5e HOC93
De splits en uitslagen van vandaag staan online!

De splits vind je HIER.

De uitslag vind je in het menu onder uitslagen.

Op route 1 en 3 is post 148 eruit gehaald (leg ervoor en erna) omdat de post ondanks de controle helaas toch verkeerd stond.

Laat alle nieuwsberichten zien